Sportjournalist Hans Vandeweghe terug naar De Morgen

De 56-jarige sportjournalist en -columnist Hans Vandeweghe gaat opnieuw aan de slag bij de krant De Morgen, waar hij in 1978 zijn carrière begon en halfweg de jaren 2000 chef sport was. Dat kondigt de krant donderdag aan op zijn website.

Hans Vandeweghe zal grote verhalen en interviews over het belangrijkste sportnieuws schrijven, zowel voor de papieren krant als voor de vernieuwde website die vanaf september online komt, zo kondigt De Morgen nog aan.

Op zaterdag heeft hij opnieuw een vaste column en op maandagochtend belicht hij op de website de gebeurtenissen van het voorbije sportweekend.

Bij een grote ontslagronde in 2009 werd Vandeweghe nog aan de deur gezet bij De Morgen. Hij kwam daarna terecht bij Het Nieuwsblad en schreef later ook een column voor De Standaard. Hij was toen ook algemeen directeur van Wielerbond Vlaanderen.

Hij is ook de auteur van het boek "Wie geloof die coureurs nog?".