Time Out-magazine maakt New Yorkers warm voor Stromae

Dat de Belgische zanger Stromae zowel nationaal als internationaal succes boekt, is niet nieuw. Nu wil ook de New Yorkse editie van het magazine Time Out zijn lezers warm maken voor de 29-jarige Paul Van Haver. De zanger prijkt op de cover van de nieuwste editie van het magazine. En daar hebben ze naar eigen zeggen goede redenen voor.

"Vraag aan een gemiddelde New Yorker wat hij denkt van Stromae en ze antwoorden iets in de zin van "Héh? Strom-y?"", schrijft Tim Lowery op de website van Time Out. "Stel die vraag aan een groep Fransen, zoals ik deed, en ze gaan volledig uit hun dak."

Dat de zanger hot is op dit moment is het magazine niet alleen ontgaan, ze vinden het ook meer dan terecht. Net daarom probeert het magazine nu ook de New Yorker te overtuigen. De reden waarom Stromae op dit moment zo populair is, is simpel volgens het magazine: er is niemand zoals hij in de huidige popwereld.

"Op zijn nummers kan je ongelooflijk goed dansen, maar zijn onderwerpen zijn allesbehalve licht", klinkt het. "Zo heeft Stromae het in zijn nummers onder andere over AIDS, kanker en slechte vaders. Veel van zijn liedjes zijn bovendien verpakt in een creatief verzonnen wereldje."

Het magazine is geïntrigeerd door de zanger en probeert nu ook de New Yorkers te overtuigen met tien feiten over Stromae.

Tien Stromae-feiten volgens Time Out

Hij gaat geen enkel onderwerp uit de weg en zingt over tragedies zonder over te komen als Bono.
Zijn geweldige videoclip "Formidable", waarin hij ronddoolt in de straten van Brussel, is al bijna 75 miljoen keer bekeken op YouTube.
De Amerikaanse president Obama heeft een album van hem.
Hij denkt dat liefde is zoals Twitter.
Hij haat het om een een beroemdheid te zijn.
Hij vindt kunst essentieel.
Hij is niet zoals Debbie Downer.
Taal speelt geen rol voor hem.
Hij houdt van Wes Anderson.
10  Hij spot met zijn "stem van zijn generatie"-reputatie.