Trein met olie aan boord ontspoort in Lynchburg

In Lynchburg, in de Amerikaanse staat Virginia, is een trein met olie aan boord ontspoord. Er ontstond een gigantische vuurzee en de hulpdiensten hebben alle omliggende gebouwen ontruimd. Dat melden Amerikaanse media.
AP2014

De oorzaak waarom de goederentrein met ruwe olie ontspoorde,  is nog niet bekend. Drie of vier wagons zijn volledig doorboord en daardoor lekt er olie.

De ravage is gigantisch en er woedt een metershoge brand met een grote, zwarte rookontwikkeling. Volgens ooggetuigen was er ook sprake van een gigantische ontploffing.Voorlopig is er geen sprake van gewonden of dodelijke slachtoffers.

De brandweer probeert de gigantische vuurzee te bestrijden en alle inwoners uit de nabije omgeving werden geëvacueerd. De politie raadt alle autoverkeer af in het centrum van de stad.