Twee bewoners geëvacueerd na brandstichting in woning Gent

Afgelopen nacht is brand gesticht in een pand op de Kouter in Gent. Twee bewoners werden geëvacueerd met rookintoxicatie, meldt het parket van Gent. De vermoedelijke dader werd opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter.

De brand in de woning werd op het gelijkvloers aangestoken. Twee bewoners van de bovenste verdieping werden door de rook bevangen en werden geëvacueerd. Ze werden preventief overgebracht naar het ziekenhuis maar volgens het parket verkeerden ze nooit in levensgevaar.

Een andere bewoner van het pand werd opgepakt op verdenking van de brandstichting. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. De 37-jarige man ontkende de feiten met klem, maar verklaringen van getuigen en zijn eigen gedrag waren voldoende voor de onderzoeksrechter om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen

De schade aan het pand is aanzienlijk.