Verdachten aangehouden na overdosis 16-jarige jongen

De Brugse onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden op verdenking van het leveren van xtc aan minderjarigen. De verdachten zouden de xtc-pillen geleverd hebben die afgelopen weekend in Oostende het leven kostten aan een 16-jarige jongen. Dat meldt de Brugse afdeling van het West-Vlaamse parket.

De 16-jarige jongen werd in de nacht van zaterdag op zondag onwel in The Oh!, een discotheek in Oostende. Enkele uren later overleed hij in het ziekenhuis aan een dubbele hartaanval.

Uit het toxicologisch onderzoek bleek dat het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid MDMA in zijn lichaam had. MDMA is een synthetische drug die gebruikt wordt in de vorm van xtc-pillen. De autopsie toonde aan dat het lichaam van de jongen geen sporen van geweld vertoonde.

Vanochtend werden twee mannen aangehouden in het onderzoek. Een 26-jarige man uit Brugge wordt ervan verdacht de leverancier te zijn van de xtc-pillen. De andere verdachte is een 19-jarige Bruggeling die als tussenpersoon opgetreden zou hebben tussen de vermoedelijke leverancier en het slachtoffer. Dinsdag zal de raadkamer beslissen over hun verdere aanhouding.

Tijdens het onderzoek werden al xtc-pillen aangetroffen in de vorm van dominosteentjes. Het parket herhaalt dat die pillen een zeer hoge concentratie bevatten en dus heel gevaarlijk zijn. Politie en parket nemen zich voor om de strijd tegen de verkoop van drugs aan minderjarigen te verscherpen en het aantal controles te verhogen.