"Die keer lukte het niet. Maar ik kan het wel!"

Het moest een hoogtepunt worden in zijn jonge leven, en het werd zelfs meer dan dat. Afgelopen weekend studeerde Robert "Bobby" Jeffrey Blank af aan de Davenport University, VS, en vierde dat met een achterwaartse salto. Die volledig fout afliep. De beelden ervan gingen snel de wereld rond. Op het NBC-nieuwskanaal Wood-TV en aan USA Today gaf hij meer uitleg over hetgeen gebeurde, en kreeg hij een herkansing.

"Die mantel zit niet zo gemakkelijk om te springen. Ik kon ook nauwelijks mijn handen gebruiken om mijn mislukte sprong op te vangen. Ik had immers mijn diploma en mijn "cap" in mijn handen. Dus die hebben me echt niet geholpen de luide val te breken.Maar het gaat goed met me, ik sta nog recht."

"Het was niet gepland. Ik doe vaak en graag achterwaartse salto's. Ik heb twee zussen die cheerleaders zijn. Zij hebben mij en mijn broer altijd aangemoedigd dit kunstje ook onder de knie te krijgen"

"Ik hoorde mijn familie applaudisseren en roepen. Ik kwam dan in dat vrije gedeelte, waar er niets stond. Dus ik ben ervoor gegaan. Maar ja, goed liep dat dus niet af. Ik denk dat ik mijn armen te breed hield, waardoor ik er niet in slaagde volledig te roteren. Je mag wel zeggen dat ik de vloer gekust heb. "

"Ik ben zo snel mogelijk opgestaan en heb een "Thumbs up" naar het publiek gedaan. Ik wilde zeker niet deze beroering veroorzaken. Daarom verontschuldig ik me ook bij de studenten die na me kwamen. En dat ik misschien zo hun moment in de schijnwerpers even afgepakt heb."

"Intussen heb ik verschillende keren opnieuw die salto geprobeerd en hij is me steeds gelukt. Ik kan het dus nog."

lees ook