"Hem afsnijden was verkeerd"

21 jaar geleden veranderde het leven van Lorena Bobbitt drastisch, toen ze, nadat ze onder meer door haar dronken echtgenoot John Wayne verkracht was, zijn penis met een mes afsneed en die vervolgens buiten weggooide. Het voorval werd in 1993 wereldnieuws. Een jaar later werd ze in fel gemediatiseerde rechtszaak vrijgesproken en trok ze zich terug in de anonimiteit. Zelden gaf ze nog interviews, maar NBC kon haar zopas voor een gesprek strikken.
AP1995

Lorena woont nu 16 jaar samen met een nieuwe vriend in Gainesville, Virginia, en heeft een 8-jarige dochter. Haar hoofdberoep is vastgoedmakelaar, maar veel van haar tijd gaat ook in een organisatie die huiselijk geweld onder de aandacht wil brengen en geld verzamelt voor vluchthuizen voor vrouwen, "Lorena’s Red Wagon".

"Eindelijk kan ik opnieuw lachen, maar die nacht, die zal ik nooit vergeten. Ik voel me nog altijd slecht dat ik het gedaan heb."

"Het was een misdrijf. Ik heb het gedaan, maar ik heb het niet bewust gedaan. Ik probeer het me te herinneren, maar het is allemaal zo wazig. Het was zielig dat huiselijk geweld mezelf en mijn echtgenoot uiteindelijk in het ziekenhuis hebben doen belanden."

"Nee, messen draag ik niet met me rond. (lacht) Maar ik ben de naam Bobbitt wel blijven dragen, omdat hij zo herkenbaar is. Om vrouwen aan te zetten dat ze ook naar buiten kunnen komen met hun verhaal. Ik ben nu trots op mijn naam."

"Ik heb mijn leven terug in eigen handen genomen. Ik heb mezelf een tweede kans gegeven. Het is niet makkelijk geweest om "nee" te zeggen. Maar ik wil geen slachtoffer meer zijn. Ik wil het leven leiden dat ik zelf wil, en niet langer naar het verleden kijken."