CD&V Damme beslist vanavond over opvolging Bisschop

De CD&V-fractie van Damme komt vanavond bijeen om te beslissen wie de nieuwe burgemeester zal worden, na het ongeluk gisteravond waarbij burgemeester Dirk Bisschop om het leven is gekomen. Voorlopig neemt eerste schepen Joachim Coens (CD&V) zijn taken over. Op vier plaatsen in Damme zijn rouwregisters geopend. Het blijft intussen onduidelijk in welke omstandigheden de burgemeester om het leven is gekomen.

De Damse burgemeester Dirk Bisschop kwam gisteravond samen met zijn vriendin om het leven tijdens een verkeersongeluk in Moerkerke, een deelgemeente van Damme.

De burgemeester verloor de controle over het stuur op een plaats waar het wegdek nat was en belandde met zijn auto in de gracht, maar de precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk. Het parket onderzoekt het ongeluk.

Het is wel al duidelijk dat er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken waren. Volgens het parket is de auto kort voor het ongeval ook nog even gestopt, om daarna direct weer door te rijden. Even later verloor Bisschop de controle over het stuur.

Rouwregisters op vier plaatsen

In Damme worden op vier plaatsen rouwregisters geopend: in het administratief centrum van de stad, in de bibliotheek, bij Toerisme Damme en in het gemeentehuis van Sijsele.

Het personeel van de stad werd vanmorgen geïnformeerd over het tragische ongeluk. Om hen toe te laten de klap enigszins te verwerken, bleven de loketten in de voormiddag dicht. Het personeel werd ook bijgestaan door de dienst slachtofferhulp.

Wie wordt de nieuwe burgemeester?

Vanavond komt de CD&V-fractie van Damme bijeen om te beslissen wie Bisschop moet opvolgen. Voorlopig neemt eerste schepen Joachim Coens (ook CD&V) zijn taken over.

Bisschop was 13 jaar burgemeester van Damme en was een kwarteeuw actief in de gemeentepolitiek. Hij werd 59.