Eddy Merckx steunt Guy Verhofstadt in campagnefilmpje

Guy Verhofstadt (Open VLD) wil de volgende voorzitter worden van de Europese Commissie. Om zijn kandidatuur kracht bij te zetten, laat hij zich in een campagnefilmpje aanprijzen door onder meer Eddy Merckx (in het Italiaans), Paul De Grauwe en Neelie Kroes.

Verhofstadt reist momenteel Europa rond met zijn campagne voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. De oud-premier is kandidaat voor de liberale fractie. Het filmpje, dat gericht is op een internationaal publiek, moet daarbij helpen.

Verhofstadt pakt uit met enkele bekende supporters. "Ik denk dat Guy Verhofstadt de man is die veel van onze problemen kan oplossen", zegt professor economie Paul De Grauwe. De Nederlandse EU-commissaris Neelie Kroes heeft het over een "impressionante persoonlijkheid en een heel getalenteerd politicus".

"Hij heeft de gedrevenheid om dingen te doen bewegen. Hij handelt en denkt snel. Ik ben niet zeker over zijn kwaliteiten als renner, maar als politicus is hij de juiste man voor de job", vertelt wielerlegende Eddy Merckx in het Italiaans. Er is wel een foutje in het filmpje geslopen: de aandachtige kijker ziet "Eddy Merck" verschijnen als de Belg in beeld komt.

lees ook