Fox maakt serie over aanslag op de marathon in Boston

De Amerikaanse televisiezender Fox werkt aan een serie over de aanslag op de marathon in Boston vorig jaar. Dat heeft Rod Lurie, die de serie gaat schrijven en regisseren, zelf bekendgemaakt via de Amerikaanse website deadline.com. De reeks, die voorlopig nog geen naam heeft, wordt gebaseerd op een boek dat de dramatische dag beschrijft vanuit het standpunt van vijf betrokkenen.
2013 AP

Het boek "Long Mile Home" is geschreven door Scott Helman en Jenna Russell, twee reporters van de krant "The Boston Globe". Beide journalisten wonnen destijds een Pulitzer Prijs voor hun verslaggeving over de bomaanslag. Vorig jaar ontploften aan de finish van de marathon in Boston twee bommen. Helman en Russell vertellen het waargebeurde verhaal vanuit het standpunt van vijf betrokkenen, voor wie de aanslag hun leven voorgoed heeft veranderd. Het verhaal beschrijft alle emoties van de betrokkenen, en de hectische week daarna waarin de hele stad jacht maakte op de daders.

De serie zal geschreven en geregisseerd worden door Rod Lurie, regisseur van onder meer "The Contender". De voormalige filmcriticus en onderzoeksjournalist die nu al enkele jaren films maakt, liet aan website Deadline weten dat hij al begonnen is aan het script.

Lurie zegt dat Fox maar een duidelijke eis heeft gesteld voor het script: waarheidsgetrouwheid. "In dit geval is het ware verhaal echt fenomenaal. Het is bijna onvoorstelbaar hoe de hele gemeenschap in Boston ervoor gezorgd heeft dat de daders zo snel werden opgepakt." Lurie bezocht ter voorbereiding van de film de marathon van Boston die dit jaar plaatsvond. "Het is een grote stad, met een weerbare bevolking. Ze laten zich niet tegenhouden door een bende gekken, lafaards zonder land."

De tweelingsbroers die achter de aanslag zaten, hebben drie doden en meer dan 260 gewonden op hun geweten. De jongste dader staat in november terecht voor de feiten. Hij pleit onschuldig.