J.K. Rowling houdt minuut stilte voor overleden "Harry Potter"-personages

"Het is vandaag zestien jaar geleden dat de Battle of Hogwarts heeft plaatsgevonden. Ik heb even een minuut stilte gehouden achter mijn toetsenbord." Die opmerkelijke uitspraak heeft de Britse schrijfster J.K. Rowling op Twitter geplaatst. De Battle of Hogwarts is de beruchte eindstrijd waarmee het laatste "Harry Potter"-boek eindigde.

Het laatste boek van de "Harry Potter"-reeks kwam pas uit in 2007, maar in de fictieve tijdslijn van de boeken is het vandaag exact zestien jaar geleden dat de Battle of Hogwarts plaatsvond. 2 mei 1998 staat dan ook in het geheugen gegrift van heel wat fans, net als in dat van de schrijfster van de boekenreeks.

"Ik heb even een minuut stilte gehouden achter mijn toetsenbord", plaatste ze op Twitter. "Ik haatte het om al die mensen te vermoorden." Daarmee doelt ze op de vele personages die bij de Battle of Hogwarts om het leven kwamen. Onder andere Sneep, Fred Wemel, Remus Lupos en Nymphadora Tops lieten het leven in die strijd.