Liberale burgemeesters bouwen brug over de taalgrens

In Groenendaal bij Hoeilaart hebben burgemeesters van Open VLD en en MR "symbolisch" een brug gebouwd over de taalgrens. Daarmee wilden ze naar eigen zeggen "de noodzaak van samenwerking in functie van economische groei" tonen.

Zo gaf burgemeester van de Brusselse gemeente Etterbeek Vincent De Wolf het voorbeeld van de Brusselse ring, die volgens hem "op een gezamenlijke manier" beheerd zou moeten worden, zodat er werk gemaakt zou kunnen worden van parkings aan de rand van de hoofdstad, waar pendelaars hun wagen kunnen achterlaten en het openbaar vervoer nemen.

Burgemeester van Hoeilaart Tim Vandeput vindt dan weer dat meer overleg tussen verschillende gemeentebesturen de verkeersproblemen in zijn gemeente zouden kunnen helpen oplossen.

lees ook