Liefkenshoektunnel tolvrij tijdens de spitsuren

Vanaf maandag 5 mei tot 20 juni zal de Liefkenshoektunnel tolvrij zijn tijdens de ochtend- en avondspits. Die maatregel moet de hinder beperken van de onderhoudswerken aan de E34/N49, die zaterdag starten.

Zaterdag starten de onderhoudswerken op de E34/N49 tussen Melsele en Antwerpen-Linkeroever. Om de hinder te beperken, zal tijdens de duur van de werken op weekdagen de Liefkenshoektunnel tolvrij worden gemaakt tussen 7 uur en 9 uur 's morgens en tussen 16 uur en 18 uur 's avonds. Voor de maatregel wordt 3,25 miljoen euro vrijgemaakt, zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

De maatregel is een experiment. "We willen zien wat de effecten zijn van het gratis maken van die tunnel op het gedrag van de weggebruikers", zegt minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V). Uit de evaluatie achteraf moet blijken of de maatregel in de toekomst nog toegepast kan worden.

De automobielclubs VAB en Touring reageerden alvast positief.

Meest gelezen