Peeters: "Voor Vlaanderen gekozen en dat blijft zo"

"Ik heb gekozen voor Vlaanderen en ik maak de overstap naar het federale niveau dus niet." Vlaams minister-president en CD&V-lijsttrekker Kris Peeters heeft in Gazet van Antwerpen nog eens duidelijk gemaakt dat hij niet geïnteresseerd is in het premierschap.

Peeters stelt vandaag in Merksem een Antwerpse versie van het 3D-plan voor. Naar aanleiding daarvan zegt hij dat hij de bocht van Open VLD in het Oosterweeldossier niet begrijpt. "Ik vind de keuze voor Oosterweel-Noord een rare sprong."

Peeters wil meer investeren in de Antwerpse scholen en pleit ook voor verplicht kleuteronderwijs vanaf drie jaar. "Dat zou veel problemen van taalachterstand wegwerken", zegt hij.

Als CD&V-kopman maakt hij zich zorgen over de toekomst van Antwerpen. "Als Bart De Wever federaal premier wordt en Liesbeth Homans minister-president, wie gaat dan de stad besturen? De Wever moet maar eens kleur bekennen."

Peeters zelf is niet van plan om over te stappen naar het federale niveau. "Ik heb geen 30 procent in de peilingen en ik heb de strijd niet aangebonden met de PS. Ik heb voor Vlaanderen gekozen en dat blijft zo", zegt hij.

lees ook