Politiewagen rijdt "Nelson Mandela" omver

Een Zuid-Afrikaanse politieman heeft deze week een niet zo fijne dag beleefd. Hij slaagde er namelijk in om met zijn politiewagen een nog maar net ingehuldigd standbeeld van wijlen Nelson Mandela omver te rijden.
AFP/RODGER BOSCH

Afgelopen week werd in Kaapstad, vlak aan het parlement, een nieuw standbeeld van de in december overleden ex-president Nelson Mandela ingehuldigd. Met toeters en bellen, want onder meer de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma en ex-president Frederik Willem de Klerk waren daarbij aanwezig (foto).

Maar woensdag moest het 2 meter hoge standbeeld alweer weggehaald worden, want niemand minder dan een politieagent was erin geslaagd om het met zijn politiewagen omver te rijden, enkele deuken en krassen achterlatend op de linkerschouder van het beeld.

De plaats waar het standbeeld staat, is enkel toegankelijk voor officiële voertuigen. Het ongeluk gebeurde bij klaarlichte dag. Volgens een getuige was de politieman onder de indruk en had hij enorme spijt. "Hij was aan het wenen en verontschuldigde zich", vernam de BBC.

Een dag later werd het standbeeld weer teruggezet. Er zullen ook maatregelen genomen worden om het beter te beschermen.

lees ook