Positieve reacties na tweede repetitie Axel Hirsoux

In Kopenhagen heeft Axel Hirsoux vanmiddag zijn tweede repetitie afgewerkt. Hij mocht zijn nummer "Mother", waarmee hij volgende week dinsdag ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, drie keer brengen. De reacties zijn alvast positief.

"De repetitie is zeer goed verlopen", zegt Hanne Laureys van VRT Televisie aan onze redactie. "We hebben een zeer positief gevoel. De opmerkingen die we hadden over belichting en camerastandpunten zijn meegenomen en alles zit nu goed."

Eenzelfde stem is te horen bij Raf Van Bedts van eurosong.be die momenteel ook in Kopenhagen is. "Hij heeft dat opnieuw zeer goed gedaan", zegt hij aan onze redactie. "Er waren geen grote veranderingen ten opzichte van de eerste repetitie, wat ook niet moet. Hij heeft zijn nummer goed onder de knie en Isabelle (Beernaert, de choreografe en danseres, nvdr.) heeft de act goed onder de knie. Nu is het enkel nog een kwestie van finetunen. Ik denk dat hij goed op koers zit."

"Ik ben heel tevreden over mijn repetitie", zegt Axel Hirsoux in een reactie aan eurosong.be. "Tijdens de eerste repetitie was ik onder de indruk van de plaats, nu was ik meer geconcentreerd. Ik denk dat ik klaar ben voor de halve finale."

"Nauwelijks iemand die twijfelt of hij zal doorgaan naar finale"

Na de repetitie volgde er een persconferentie voor de internationale pers. "Hij is zeer ad rem", zegt Van Bedts. "Zo vroeg de moderator op een bepaald moment waarom mensen op hem zouden stemmen, waarop hij met een lach de vraag omkeerde en vroeg waarom ze dat niet zouden doen. Hij komt echt als een sympathieke persoon over, wat belangrijk is."

Heel wat positieve signalen die ook te horen zijn bij de internationale pers, zo blijkt. "Over het algemeen zijn de reacties positief", zegt Van Bedts. "Er is nauwelijks iemand die er aan twijfelt dat hij naar de finale zal doorstoten."

Vanavond staan er nog twee optredens op het programma in de Euro Fan Club en de Euro Club. "Daar zal hij enkele nummers zingen, waar hij ontzettend naar uitkijkt", zegt Laureys. "Er zullen vooral fans bij de optredens aanwezig zijn, maar ook delegaties en medewerkers van het Songfestival."

Morgen staat er niets op het programma en kan Hirsoux ontspannen. Maandag volgen er twee repetities. "Daarvan is de laatste heel belangrijk", zegt Laureys. "Op die repetitie zullen de internationale jury's namelijk punten geven."