Rihanna grote winnares op nieuwe iHeart Radio Music Awards

Rihanna is de grote winnares geworden op de eerste iHeart Music Awards, een gloednieuwe awardshow. Ze mocht vier prijzen mee naar huis nemen, waaronder de award voor Artiest van het jaar. Andere winnaars waren onder meer Lorde en Imagine Dragons.

De awardshow werd georganiseerd door iHeartRadio, een online platform waaraan ruim 800 Amerikaanse radiostations verbonden zijn. Meer dan 60 miljoen muziekfans konden via de radiozenders hun stem uitbrengen in 13 categorieën.

Zangeres Rihanna viel het meest in de smaak en won in vier categorieën: artiest van het jaar, beste hip-hop/r&b-nummer en lied van het jaar. Ze kreeg ook de prijs voor de trouwste schare fans.

Andere artiesten die in de prijzen vielen waren Lorde (beste nieuwkomer), Imagine Dragons (beste alternatief nummer) en Miley Cyrus (beste liedjestekst voor "Wrecking Ball"). Justin Timberlake, die genomineerd was voor vijf prijzen in vier categorieën, kon geen enkele nominatie verzilveren.