Sinaïwoestijn opgeschrikt door 2 zelfmoordaanslagen

Het zuiden van de Sinaïwoestijn is vanmorgen opnieuw opgeschrikt door twee zelfmoordaanslagen. Bij de eerste aanslag aan de wachtpost van El Tur, een stadje op de weg van Caïro naar het toeristenoord Sharm el Sheikh, kwam een Egyptische soldaat om. Alles samen vielen acht gewonden. Enkele uren na de aanslagen kwam in de hoofdstad Caïro ook een politieagent om bij een aanslag in het stadsdeel Heliopolis.

De aanslagen gebeurden vanmorgen voor dag en dauw. De eerste aanslag was gericht tegen de grenspost van El Tur. Behalve het slachtoffer en de dader, raakten ook nog vijf soldaten gewond. Bij de tweede aanslag, iets verder zuidwaarts op de dezelfde weg, stapte een zelfmoordterrorist de baan op op het moment dat een toeristenbus voorbijkwam. Drie passagiers raakten daarbij gewond.

De aanslagen zijn de eerste na een relatief rustige periode in de Sinaï. Na het afzetten van president Mohammed Mursi door de militairen in juli van vorig jaar, laaide het geweld in de regio hoog op. Het leger voerde daarop een zwaar offensief in het noorden van de Sinaï om de militanten te verdrijven. De verantwoordelijkheid voor aanslagen van vandaag is nog niet opgeëist.