Speeltuin bij restaurant in Wetteren moet weg wegens geluidsoverlast

Een uitbater van een restaurant in Wetteren moet de speeltuin bij zijn zaak afbreken. Een buurman ondervond geluidsoverlast van spelende kinderen en van de muziekinstallatie. Hij diende een klacht in en de rechter gaf de man gelijk.

De buurman diende al verschillende klachten in. Niet alleen tegen het geluid van spelende kinderen, maar ook tegen het gepraat van tafelende restaurantbezoekers op het terras van de zaak. De uitbater van het restaurant moet nu zijn speeltuin afbreken en zijn klanten mogen op het terras niet luider praten dan 40 decibel.

De uitbater vreest voor de toekomst van zijn zaak. "Ik heb al zo veel dingen gedaan en blijkbaar eindigt het niet. Het kan niet blijven bestaan. Ik heb die zomerdagen nodig om geld opzij te leggen voor tijdens de winter", zegt uitbater Filip De Ceuninck van 't Ceuninckshof aan Radio 2 Oost-Vlaanderen.