Topman van beurswaakhond levert fors wat in

Het salaris van Jean-Paul Servais, de topman van de financiële regulator FSMA, zal fors verminderen. Dat gebeurt na een evaluatie door het renumeratiecomité van de FSMA.

Eind vorig jaar besliste de regering om de lonen van overheidsmanagers te verlagen. Het ging onder andere om de lonen van de CEO's van de NMBS, de Nationale Loterij en de federale overheidsholding FPIM. 

Nu heeft ook het renumeratiecomité van de FSMA, de regulator voor de financiële markten, beslist om het salaris van topman Jean-Paul Servais te verminderen van 420.000 euro naar 290.000 euro. Dat melden de kranten De Tijd en L'Echo.

De FSMA -de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten- kijkt toe op de financiële markten en de bedrijven die er genoteerd zijn. De dienst houdt ook toezicht op de licenties voor financiële instellingen de werking van de banken en de beleggingsproducten.