Westen bereidt meer sancties tegen Rusland voor

De Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse kanselier Angela Merkel dreigen met meer uitgebreide sancties tegen Rusland als dat land zijn houding inzake Oekraïne niet snel verandert. Ze hebben dat gezegd na een ontmoeting in Washington.

"We zullen geen andere keuze hebben dan meer en strengere sancties op te leggen als Rusland de geplande presidentsverkiezingen in Oekraïne op 25 mei verstoort", zei Obama op een persconferentie. 

"25 mei is niet meer veraf. Als het niet mogelijk is om de situatie tegen dan te stabiliseren, zullen meer sancties onvermijdelijk zijn", voegde Merkel daar aan toe.

Obama en Merkel lieten verstaan dat nieuwe sancties gericht zullen zijn tegen bepaalde sectoren van de Russische economie of het leger, zonder te specifiëren waaraan ze precies denken. De sancties tegen Rusland zijn tot nu toe beperkt tot een inreisverbod in de Europese Unie van een aantal hooggeplaatste Russen en de bevriezing van hun tegoeden in de EU.