Belg gruwelijk vermoord op de Filipijnen

Een 62-jarige Belg is midden maart op gruwelijke wijze vermoord bij hem thuis op de Filipijnen. De feiten raakten nu pas bekend, schrijft Het Laatste Nieuws. Zijn toegetakelde lichaam werd pas vier dagen na de moord in de buurt van zijn huis teruggevonden. Het federaal parket heeft bevestigd dat het om een verdacht overlijden gaat en wil de zaak onderzoeken.

De overleden man werd door zijn moordenaar zwaar toegetakeld. Voor zijn schedel werd ingeslagen, waren zijn genitaliën afgesneden. De dader is voorlopig onbekend. Volgens andere Belgen op de Filipijnen zou het om een passionele moord kunnen gaan. Ook wraak zou een motief kunnen zijn.

De moord dateert al van midden maart, maar raakte nu pas in ons land bekend. Volgens een kennis van de vermoorde Belg kwamen politie en gerechtsdokter wel ter plaatse na zijn overlijden. Er zou een autopsie zijn uitgevoerd, maar nadien zou er geen onderzoek zijn opgestart. Het Belgisch federaal parket bevestigt dat het om een verdacht overlijden gaat en springt nu wel op de zaak.