Groezrock trapt officieus de festivalzomer af

Het tweedaagse muziekfestival Groezrock heeft gisteren de officieuze aftrap gegeven van het Vlaamse festivalseizoen. Het festival in Meerhout in de Kempen lokte gisteren al enkele tienduizenden fans. Vannacht sluit The Offspring het Groezrock af.
Lies BorgersI

Op Groezrock treden op twee dagen tijd een tachtigtal punk- en hardcorebands op verspreid over vier podia. Gisteren mochten de punkveteranen NoFX voor een massa kijklustigen het hoofdpodium afsluiten.

NoFX stond al voor de derde maal in vijf jaar tijd op het festival. De Amerikanen speelden hun 20 jaar oude album "Punk in Drublic" volledig, zij het in een eigenzinnige volgorde, voor het Groezrockpubliek. Het album is nog altijd het meest verkochte van de groep. Vandaag zal The Offspring dat trucje nog eens overdoen met hun monsterhitalbum "Smash".

Recenter gitaarwerk was gisteren onder meer te vinden bij Ignite, die een cover van U2's "Sunday bloody Sunday" opdroegen aan de slachtoffers van het geweld in Oekraïne, en post-hardcoreband La Dispute, met hun gesproken en geschreeuwde literair geïnspireerde songs een van de buitenbeentjes van het festival.

Dat laatste geldt zeker ook voor Everlast, ooit nog lid van de bekende hiphoppers van House Of Pain, maar de voorbije jaren allerlei rockgenres verkennend. Op Groezrock oogstte hij veel bijval met een set gebaseerd op zijn akoestische best of die hij vorig jaar uitbracht.

Vandaag is alvast Kris Peeters (CD&V) gesignaleerd op de wei.

Bekijk de fotogalerij van Groezrock