Nieuw modehuis in Dansaertwijk

In de Dansaertwijk in Brussel komt een nieuw gebouw voor de mode- en de designsector. De stad Brussel en het gewest zouden onze hoofdstad op die manier als nationale en internationale modestad op de kaart willen zetten. De modesector is erg opgetogen over dit initiatief.

"Ik ben blij omdat in Antwerpen al gebleken is wat zo'n adres voor een stad kan betekenen. Het geeft meteen meer uitstraling. Er is veel creativiteit in Brussel, zowel op het vlak van mode als in andere domeinen. Nu komt dat allemaal samen op een vaste plek, waar zowel professionals als toeristen terecht kunnen voor meer informatie, en dat is een goede zaak", zegt Linda van Waesberghe, styliste en lid van de raad van bestuur.

De kostprijs voor het nieuwe gebouw bedraagt ongeveer 7 miljoen euro. Europa zorgt voor het merendeel van dit budget.