Prestigieus college schorst leerlingen na seksschandaal

Op het College Saint-Michel in Brussel zijn enkele leerlingen geschorst omwille van een seksschandaal. Zes jongens zijn definitief van school gestuurd nadat ze op retraite groepsseks hadden met een medeleerlinge. Het 16-jarige meisje, dat instemde met de sekspartij, is enkel tijdelijk geschorst. Enkele ouders reageerden woest, schrijft Sudinfo.be. Saint-Michel is een van de meest prestigieuze scholen van het land. Onder meer koning Filip volgde er een tijdje les.

Het incident deed zich voor tijdens een schoolreis in januari. De zes jongens van het vierde middelbaar gingen tijdens een bezinningsuitstap naar Libramont over tot groepsseks met een 16-jarige medeleerlinge, die daarmee instemde. Toch kwamen de feiten pas twee maanden later aan het licht nadat hetzelfde meisje samen met een jongen in een compromitterende houding werd betrapt in de ziekenboeg van de school.

Het schandaal is uiteraard geen goed nieuws voor een prestigieuze school als Saint-Michel. "Ik had deze zaak liever in alle stilte geregeld", zegt directeur Paul Benoît de Monge de Franeau. "Maar, zonder in detail te willen treden over de feiten, kon ik niet anders dan de leerlingen van school sturen."

Toch roept de beslissing van de school bij verschillende ouders vragen op. Terwijl alle betrokken jongens van school worden gestuurd, mag het meisje na haar schorsing gewoon terugkeren. "Dit was een moeilijke beslissing, maar ik kon niet anders", zegt de directeur daarover. De ouders van enkele betrokken leerlingen laten het daar niet zomaar bij en gaan in beroep tegen de beslissing van de directie.

"Geen commentaar"

De directeur van het College-Saint-Michèl wil verder geen commentaar meer geven op de zaak. De directeur zwijgt om de sereniteit te bewaren en uit respect voor het pedagogische project. Ook de betrokken leerlingen hebben recht op privacy, zegt Paul Benoît de Monge de Franeau, en moeten, weliswaar elders, verder kunnen werken aan hun toekomst.