"Oef, het gaat goed met Anneke!"

Vijf jaar geleden sloeg het nieuws in als een bom: K2, na het vertrek van Kathleen, ging in een televisieshow op zoek naar K-nummer 3. De zoektocht kon beginnen en eindigde later dat jaar in een kleine ontgoocheling, toen tegen alle verwachtingen in de guitige Anneke Winkelmolen uit Hasselt net voor de finale naar huis gestuurd werd. Dat de ontgoocheling breed gedragen werd bleek uit het bericht op onze website: "Het ga je goed, Anneke!" Het werd een van de meest gelezen berichten van 2009. Maar hoe zit het intussen met Anneke?

Toegegeven, er waren schoonheidsfoutjes, de zang was niet denderend en de daspasjes soms vrij houterig, maar "die werden door Annekes guitigheid, speelsheid en charme, vat het samen als dé K-factor, vakkundig op het achterplan geschoven".

Anneke: "Het was een fantastische belevenis voor me. Ik wist vooraf dat ik niet geschoold was en weinig kans maakte, maar mijn gevoel zei me toch dat ik het moest proberen. Omdat ik het ontzettend graag had gedaan. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds geen spijt van mijn deelname. Het was leuk, leerrijk en alle positieve reacties van kinderen en ouders, vrienden en familie, gaven me een heel leuk gevoel. De negatieve reacties, die zeker ook af en toe terecht waren, zoals het beperkt zangtalent, nam ik er dan wel even bij."

Maar uiteindelijk bleek de K-factor niet doorslaggevend te zijn en "dus waren guitigheid, speelsheid en charme niet voldoende. De K2’s bleken bikkelhard en kieperden Anneke eruit."

Anneke: "Ik vind het heel jammer dat het toen niet voor me gelukt is, en mochten ze ooit opnieuw met twee vallen, zou ik graag genoeg opnieuw naar een plekje streven. Maar intussen is mijn leven er niet minder mooi door geworden."

Want, zo bleek ook uit reacties van kijkers, dat was iets wat iedereen haar toewenste: "Het ga je goed, Anneke!"

Anneke: "Ik heb nog steeds een goede job, een zalig huwelijk en ben sinds 2011 supertrotse mama van een gezonde tweeling. Emma en Sebastiaan waren er misschien niet geweest als ik in dit avontuur had mogen meestappen... Nu zing ik samen met hen K3-liedjes en zij zijn ongetwijfeld het meest dankbare publiek."

lees ook