Honderden betogers lanceren aanval op politiekantoor Odessa

In Odessa, in het zuiden van Oekraïne, hebben honderden pro-Russische manifestanten het hoofdkwartier van de politie aangevallen. Ze eisen dat hun medestanders die bij het geweld van vrijdag zijn opgepakt, worden vrijgelaten. Volgens de eerste berichten gaat de politie op die eis in.

Twee dagen nadat de stad door geweld en een hevige brand in een vakbondsgebouw was getroffen, hebben enkele honderden pro-Russische manifestanten het hoofdkwartier van de politie in Odessa aangevallen. Sommige bronnen hebben het over niet minder dan 2.000 betogers.

De manifestanten eisten dat de politie hun medestanders vrijlaat die afgelopen vrijdag zijn opgepakt. Volgens de eerste berichten geven de politieagenten binnen in het gebouw gehoor aan die eis door de gevangenen mondjesmaat te laten gaan.