Kiev zet "antiterreuroperatie" voort

Met gevechtshelikopters en pantservoertuigen hebben Oekraïense veiligheidstroepen hun "antiterreuroperatie" tegen autonomisten en/of separatisten in het oosten van het land voortgezet. Volgens interim-minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov werd minstens één activist gedood bij een vuurgevecht.

In Marioepol begonnen de regeringssoldaten de bestorming op een bezet regeringsgebouw. "Ze hebben ons vijf minuten gegeven om het gebouw te verlaten, en daarna het vuur geopend", aldus activistenwoordvoerder Michail Kroetko.

In Konstantinovka zijn meerdere leden van de veiligheidstroepen gewond geraakt bij de strijd om een belangrijke zendtoren. "De terroristen gebruiken zware wapens, maar wij houden de positie", aldus Avakov. Ook in Kramatorsk en Slavjansk zijn geweerschoten gemeld. "We zullen verder optreden tegen extremisten en terroristen, die de wetten negeren en het leven van de burgers in gevaar brengen", aldus nog Avakov.

Vele van de activisten willen meer autonomie voor de gebieden in het oosten van de voormalige Sovjetrepubliek.