Nieuwe Griekse openbare omroep gelanceerd

Vanavond is de nieuwe Griekse openbare omroep van start gegaan. De omroep krijgt de naam NERIT. De start van de omroep is belangrijk voor de Songfestivaldeelname van Griekenland, want als NERIT niet in de ether was tegen de start van het liedjesfestival, kon Griekenland in principe niet deelnemen.

De vroegere openbare omroep ERT werd vorig jaar door de Griekse regering afgeschaft, omdat de regering drastisch moest besparen. De nieuwe openbare omroep NERIT is er één in afgeslankte vorm. De zender begon zijn uitzending vandaag met een journaal.

Griekenland stuurt dit jaar Freaky Fortune feat. Riskykidd naar het Songfestival met het nummer "Rise up". Voor de selectie van de kandidaat werkte NERIT samen met de commerciële muziekzender MAD TV, die de preselectie uitzond. Het is exact 40 jaar geleden dat Griekenland voor het eerst deelnam aan het Songfestival. Freaky Fortune feat. Riskykidd treden aan in de 2e halve finale op donderdag 8 mei.