Politie-inspecteur verwond op Oude Markt Leuven

Op de Oude Markt in Leuven heeft een amokmaker vannacht de politie aangevallen. Hij stak de band van een combi stuk en verwondde tijdens zijn arrestatie een politievrouw. De agente is twee weken buiten strijd. In het centrum van Leuven waren er in de loop van de nacht verschillende opstootjes van geweld en vandalisme.

Even na middernacht stopte een politiepatrouille op de Oude Markt voor een interventie in een van de cafés. Terwijl ze met een buitenwipper aan het praten waren, werden ze door omstanders verwittigd dat een man een band van hun combi stuk gestoken had.

Tijdens zijn arrestatie weigerde de man mee te werken en gedroeg hij zich zowel verbaal als fysiek erg agressief. Het kwam tot een schermutseling waarbij een vrouwelijke inspecteur gewond raakte aan de schouder. Ze is minstens veertien dagen arbeidsongeschikt. Het dienstvoertuig werd getakeld naar het politiecommissariaat.

Uiteindelijk slaagde de politie er wel in de verdachte, een 39-jarige man uit Heverlee, te boeien en over te brengen naar het commissariaat, waar hij de nacht in de cel doorbracht.

Vernielingen en vandalisme in het stadscentrum

Op verschillende plaatsen in Leuven werden zaterdagnacht opvallend veel vandalenstreken vastgesteld. In de Ridderstraat werden twaalf geparkeerde wagens beschadigd. Van alle auto's werden een of meerdere buitenspiegels afgestampt. Een getuige zag drie jongemannen rond 5 uur de feiten plegen en verwittigde de politie. Toen die ter plaatse kwamen, waren de verdachten nergens meer te bespeuren.

In de Lodreef in Kessel-Lo gooiden vandalen een plantenbak op een auto. Zondagochtend werden op verscheidene plaatsen in het centrum van Leuven nieuwe graffititags ontdekt. De politie vond op een van de adressen een spuitbus terug, die werd meegenomen voor sporenonderzoek.

In de Brusselsestraat werd een raam van een bushokje vernield. Het glas lag verspreid over de grond. Op het Marterlarenplein werd zondagochtend een 19-jarige jongeman uit Halle gevat nadat hij werflichten, een verkeersbord, een brievenbus en een bloembak had beschadigd. De jongeman werd meegenomen voor verhoor.