The Offspring zorgt voor orgelpunt op Groezrock

The Offspring heeft gisteren voor een orgelpunt gezorgd op de 23e editie van Groezrock, in Meerhout in de Kempen. Net als NoFX vrijdag bracht de populaire Californische band een integrale versie van hun best verkopende album. Groezrock klokte dit jaar uiteindelijk af op zowat 35.000 fans.
Lies BorgersI

The Offspring plezierde het publiek met hits als "Self esteem", "Come out and play" en "Bad habit" uit hun hitalbum "Smash" dat ze integraal opvoerden.

De festivalorganisatie probeerde al jaren vergeefs The Offspring eens op de Groezrock-affiche te krijgen. Dit jaar was het dan toch eindelijk prijs en dat "Smash" net nu 20 kaarsjes mag uitblazen, maakte dat het plaatje helemaal klopte.

Ook de rest van de zaterdagaffiche werd erg gesmaakt. De Zweedse rockband The Hives kreeg er zoals steeds danig de schwung in, voornamelijk dankzij hun immer energieke frontman Pelle Almqvist, die er zelfs in slaagde het stoere punkerpubliek te laten neerzitten tijdens het laatste nummer.

Andere hoogtepunten waren er van hardcoreband Modern Life Is War, die voor het eerst sinds hun comeback opnieuw van de partij waren, en de poppunkers van New Found Glory.

Wie toch even genoeg had van al dat gitaargeweld kon terecht op de drukbezochte merchandisingmarkt, waar de nieuwste en hipste trends uit het punkrockwereldje en een karrevracht lp's terug te vinden vielen.

Bekijk de fotogalerij van Groezrock