Valls: "We mogen Europa niet aan extreemrechts overlaten"

"Je kan niet op Europa slaan als je het wil opbouwen." Met die woorden heeft de Franse premier Manuel Valls gisteravond tijdens een verkiezingsbijeenkomst uitgehaald naar de eurosceptische partijen in Europa. Hij beloofde daarnaast campagne te voeren om zo veel mogelijk Fransen naar de stembus te lokken bij de Europese verkiezingen van 25 mei.
AP2013

Valls gaf zijn toespraak gisteravond tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de Franse jong socialisten in Nogent-sur-Marne. "We moeten de extremisten in de stembussen verslaan door over drie weken een progressieve meerderheid uit te sturen", vertelde hij hen.

"We mogen Europa niet aan extreemrechts overlaten", ging hij verder. "Het is aan ons om de Europese droom uit te dragen." Ook extreemlinks kreeg een veeg uit de pan: "Je kan niet op Europa slaan als je het wil opbouwen."

Tegelijk beloofde Valls actief campagne te voeren om zo veel mogelijk Fransen naar de stembus te lokken op 25 mei. Sinds de eerste Europese verkiezingen van 1979 is de opkomst in Frankrijk verkiezing na verkiezing gedaald.

lees ook