Winnaars Brussels Short Film Festival bekend

"Xe Tai Cua Bo" van de Braziliaanse regisseur Mauricio Osaki heeft de Internationale Grote Prijs op het zeventiende Brussels Short Film Festival gewonnen. Aan de onderscheiding hangt een beloning van 3.000 euro vast.

In de internationale categorie ging Céline Sallette aan de haal met de prijs voor beste vrouwelijke rol voor haar prestatie in "La femme de Rio", een Franse film van Nicolas Rey en Emma Luchini. De onderscheiding voor beste acteur werd in de wacht gesleept door Mihail Mutafov voor zijn rol in "Pride", een Bulgaarse inzending. Aan beide prijzen hangt 1.000 euro vast.

De Nationale Grote Prijs - en de 2.500 euro aan prijzengeld - ging naar "De weg van alle vlees" van Deben Van Dam. De film "Albertine" van Alexis Van Stratum viel meermaals in de prijzen, onder andere de onderscheiding voor beste acteur en beste actrice (respectievelijk Bernard Jousset en Jacqueline Staup) in de nationale categorie. Ook de Prijs van de Kritiek ging naar "Albertine".