"Ik dacht: wie gaat dat zien? Niemand"

Joke De Winter uit Antwerpen (32) heeft in "The Graham Norton show" haar liefde mogen verklaren aan Hollywoodster Harrison Ford. De populaire talkshow wordt in Groot-Brittannië alleen al bekeken door zo'n 4 miljoen mensen. Ze deed gisteravond haar verhaal in "De neus van Pinokkio" op Eén.

De opnames vonden eind vorig jaar al plaats. ""The Graham Norton show" zoekt, als ze bepaalde gasten hebben, altijd een week op voorhand fans via sociale media. "Ik heb een mail gestuurd, ze hebben contact met mij opgenomen en dan ben ik daar naartoe gegaan", vertelt ze.

Ford, 71 intussen, zal een rolletje spelen in de zevende "Star wars"-film die nu volop in voorbereiding is. Van presentator Graham Norton kreeg hij de vraag of hij een paar scènes uit de oude films wou naspelen met mensen uit het publiek.

"Er was gezegd dat er een mogelijkheid was dat er een scène uit Star Wars nagespeeld zou worden en ze vroegen of ik dat zag zitten. Ik dacht: op de Engelse tv, wie gaat dat zien? Niemand." De naam uitspreken van Joke was overigens geen sinecure voor Norton. Hij heeft het over "Yoko" en "Joker".

De scène die de Antwerpse nabootst met Harrison Ford, komt uit "Star wars: episode V - The empire strikes back". Prinses Leia zegt aan Han Solo (de rol van Ford) dat ze van hem houdt, waarop die antwoordt "I know" (ik weet het). In de Britse talkshow luidt zijn respons "Thank you" (bedankt) op de "I love you" van Joke.

"The Graham Norton show" heeft niet alleen enkele miljoenen kijkers in Groot-Brittannië, de talkshow wordt ook uitgezonden in de VS, Canada, Australië, Duitsland, Japan en nog een pak meer landen. Bij ons zendt de kleinere zender Acht het programma uit.

Bekijk het fragment uit "De neus van Pinokkio":