"Sneeuwpanter wordt één met zijn omgeving"

Eén worden met zijn omgeving om zo zijn prooi te besluipen. Een betere omschrijving konden nieuwsmedia niet bedenken toen fotograaf Adam Riley vorige week een reeks foto’s aanbood, waarop te zien was hoe deze “grijze geest van de Himalaya” zich voorbereidde om zijn honger nadien te stillen. Een van de blauwschapen kan het alvast niet navertellen. En daar was de vrijwel onzichtbare sneeuwpanter verantwoordelijk voor.
Image license supplied to Caters from source

Volgens Riley, die ook een gids is, is dit de eerste keer dat het vangen en doden van een prooi door dit dier op beeld wordt vastgelegd. "Ik weet wel het een en ander over grote katten. En dus hoe onopvallend sneeuwpanters kunnen zijn. Maar ik had nooit verwacht dat ik het moment van afwachten tot de uiteindelijke dood van de prooi zou kunnen vastleggen", aldus Riley op nieuwssite Daily Mail.

"Hoe extreem ervaren alle gidsen ook zijn, dat betekent nog niet dat we dit bijna mythische dier kunnen lokaliseren. Toen het gebeurde, volgden er brede glimlachen en high fives."

"Ikzelf vind dit voortreffelijk. Het leven in de wildernis is het grootste theater ter wereld waar je nauwelijks weet wat er staat te gebeuren. Niet alleen is het een feest van het leven, het is ook een weerspiegeling van dat leven."

Hier beneden ziet u nog een foto waar de sneeuwpanter zijn prooi bijna beet heeft. Daaronder staat de foto met de omcirkelde panter, mocht u hem hierboven niet opgemerkt hebben.

Image license supplied to Caters from source
Image license supplied to Caters from source