Antwerpse drugsbende opgerold na maandenlang onderzoek

De recherche van de Antwerpse lokale politie heeft de voorbije weken een criminele organisatie opgerold die zich bezighield met handel in verschillende soorten verdovende middelen, zo laat de politie weten. In totaal werden 7 verdachten gevat. Het onderzoek naar de bende was al sinds oktober vorig jaar aan de gang.

De drugsdealers waren volgens de politie vooral actief in de regio ten zuiden van de Antwerpse binnenstad, meer bepaald in het district Wilrijk en de wijk Kiel. Ze verhandelden onder andere marihuana, hasj, cocaïne en heroïne. Nader onderzoek bracht de precieze verhoudingen tussen de bendeleden in kaart, net als de locaties waar elk van hen werkzaam was.

Op 1 april ging de politie uiteindelijk over tot 6 simultane huiszoekingen. Daarbij werden 7 vermeende bendeleden opgepakt en een hoeveelheid drugs in beslag genomen. Daarnaast troffen de speurders zowat 11.000 euro cash geld aan, 3 wagens, elektronische weegschalen en tientallen gsm's. Aangezien die voorwerpen mogelijk bij de activiteiten van de bende gebruikt werden, nam de politie alles in beslag.