Axel Hirsoux heeft goed gevoel na generale repetitie

Axel Hirsoux heeft een goede beurt gemaakt in de B&W Hallerne in Kopenhagen tijdens de generale repetitie voor zijn halve finale op het Eurovisiesongfestival. "Hij stapte met een heel goed gevoel van het podium na zijn uitvoering van "Mother"", meldt Hanne Laureys van VRT Televisie na afloop.
Een impressie van de generale repetitie.

De generale repetities voor de halve finales van het Eurovisiesongfestival zijn geen formaliteit. Op basis van de prestaties van de verschillende kandidaten reiken de verschillende vakjury's van de verschillende landen 50 procent van de punten uit.

Het was dan ook een bijzonder opgeluchte en uitgelaten Axel Hirsoux na afloop van zijn optreden. "Hij was heel blij en stapte met een positief gevoel van het podium. Tijdens zijn uitvoering van "Mother" was er een goede connectie met danseres Isabelle Beernaert en het publiek op de generale repetitie reageerde enthousiast", aldus Hanne Laureys in Kopenhagen.

Vanavond kan Axel Hirsoux zich plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Samen met vijftien andere kandidaten probeert hij een van de tien tickets voor de finale te bemachtigen.

Er was eerder op de dag ook een fijne ontmoeting met de Nederlandse kandidaat Waylon (foto onderaan). Waylon zingt samen met Ilse DeLange het nummer "Calm after the storm" in de eerste halve finale. "Ze hebben elkaar veel succes toegewenst en namen van elkaar afscheid met de boodschap: hopelijk zien we elkaar terug komende zaterdag in de finale", aldus Laureys.