College roept op tot "terughoudendheid" na seksschandaal

Het prestigieuze Saint-Michelcollege uit Etterbeek roept in een brief de leerlingen en ouders op tot "terughoudendheid" tegenover de pers. Afgelopen weekend raakte bekend dat zes leerlingen er van school zijn gestuurd na een seksschandaal.

De directeur van het college heeft de leerlingen en ouders een mail gestuurd waarin hij oproept om "terughoudend" te zijn tegenover de pers "gezien de mediastorm rond de school". Directeur Paul Benoît de Monge de Franeau laat overigens weten dat hij van plan is om uitgebreider te communiceren in de klassen vandaag. Hij rekent verder nog op de steun van de ouders zodat het college dit alles te boven kan komen. Niet alle ouders zijn opgezet met de mail.

Afgelopen weekend is het Saint-Michelcollege uit Etterbeek in een kleine mediastorm terechtgekomen nadat La Capitale had bekendgemaakt dat zes 16-jarige mannelijke leerlingen definitief van school zijn gestuurd omdat ze groepsseks hadden gehad met een vrouwelijke medeleerling (ook 16 jaar oud) op bezinningsweekend in Libramont. Hoewel het meisje zelf instemde met de feiten, werd zij enkel tijdelijk geschorst.

Het beruchte bezinningsweekend vond plaats in januari, maar de feiten kwamen pas vorige week aan het licht nadat het meisje in kwestie met nog een andere jongen in een compromitterende houding werd betrapt in de ziekenboeg van de school. De ouders van de jongens vinden het niet rechtvaardig dat hun zonen definitief van school worden gestuurd, terwijl het meisje enkel tijdelijk geschorst is.

Het was dan ook een van de ouders van een van de jongens die naar de media stapte. Die ouder benadrukt overigens dat er geen sprake was van groepsseks, maar dat de jongens een voor een bij het meisje langskwamen in de badkamer van hun slaapkamer. Dezelfde ouder legt ook een deel van de verantwoordelijkheid bij de school, die had moeten zorgen dat het meisje niet zo gemakkelijk in de jongensslaapkamer kon geraken.