Gemeente Koekelberg moet nieuwe Nederlandstalige oproepingsbrieven uitsturen

De Brusselse gemeente Koekelberg heeft foute Nederlandstalige oproepingsbrieven voor de verkiezingen van 25 mei uitgestuurd. Op de brieven staat dat de kiezers leden voor het Europees, Vlaams en Brussels Parlement moeten verkiezen. Maar van de Kamer is op de brieven geen sprake. De Franstalige oproepingsbrieven zijn wel correct. De gemeente Koekelberg verstuurt maandag nog nieuwe oproepingsbrieven.

Volgens de gemeente is de fout te wijten aan een informaticaprobleem. "We hebben intussen nieuwe brieven laten drukken. Die gaan vandaag nog de deur uit, samen met een begeleidend schrijven. We blijven dus nog binnen de uiterste datum (10 mei) voor het uitsturen van oproepingsbrieven", zegt Isabelle Verboekhoven van de gemeente Koekelberg.

"Dit voorval wijst op een zekere laksheid van bepaalde Brusselse instellingen ten aanzien van Vlamingen", zegt N-VA-lijsttrekker voor de Kamer Luc Demulier. "Ik ga ervan uit dat de gemeente nieuwe brieven verstuurt."