Linkebeek gaat oproepingsbrieven in taal betrokkene versturen

De gemeenteraad van de faciliteitengemeente Linkebeek heeft beslist de oproepingsbrieven voor de verkiezingen van 25 mei te versturen in de taal van de betrokkene. Twee schepenen zijn belast met de verzending van de oproepingsbrieven.
BELGA/VERGULT

Volgens volksvertegenwoordiger en de niet-benoemde burgemeester van Linkebeek, Damien Thiéry (MR), baseert de gemeenteraad zich op de gecoördineerde wet van 18 juni 1966.

"Tot bewijs van het tegendeel is het nog steeds deze wet die de regels bepaalt voor de oproepingsbrieven in de faciliteitengemeenten", stelde Thiéry na afloop van de gemeenteraad. Acht van de twaalf leden stemden voor de beslissing.

Volgens de omzendbrief-Peeters moeten de oproepingsbrieven eerst in het Nederlands worden opgestuurd, waarna Franstaligen een exemplaar in hun taal kunnen bestellen.

lees ook