Moeder en kind zwaargewond na mogelijke verkeersagressie

In Vrasene, Oost-Vlaanderen, zijn een tweejarig meisje en haar moeder zwaargewond geraakt bij een ongeval dat mogelijk het gevolg was van verkeersagressie. Maar een deskundige kon geen aanrijding vaststellen.

Na het ongeluk verklaarde de vader, die aan het stuur zat, dat een zwarte BMW zijn wagen raakte en van de baan reed omdat hij te traag zou ingevoegd hebben na een inhaalmanoeuvre. Ook een getuige verklaarde dat er een tijdje een zwarte auto achter de slachtoffers reed.

Geen aanrijding

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. "Volgens de deskundige was er geen aanrijding tussen de wagen van de slachtoffers en een ander voertuig", zegt parketwoordvoerster Kristine De Beule.

Het parket gaat uit van vluchtmisdrijf van de bestuurder van de BMW, maar zegt dat de kans klein is dat de bestuurder kan opgespoord worden. "Zolang we de bestuurder van het andere voertuig niet hebben, kunnen we alleen vluchtmisdrijf weerhouden. De man of vrouw die het voertuig bestuurde, weet waarschijnlijk ook dat er weinig sporen zijn. We hopen dat er zich iemand spontaan aanmeldt. Maar het zal heel moeilijk zijn om de bestuurder te vinden.”