Nieuw dancefestival op mijnterrein van Zwartberg

Na het verdwijnen van de festivals Houza-Palooza in Bree en Supersonic in Zolder hebben beide organisatoren de krachten gebundeld om op 11 en 12 juli 2014 een gloednieuw festival voor danceliefhebbers op te zetten. Het HOME-festival in Genk wil enkele tienduizenden bezoekers lokken.
© Stijn De Grauwe 2013

Het nieuwe festival is een samensmelting van Houza-Palooza, dat bij de laatste editie 18.000 mensen naar Bree lokte, en het Supersonic Festival, dat op het circuit van Zolder ongeveer 15.000 mensen mocht verwelkomen.

De voormalige mijnterril van Zwartberg (Genk) wordt de locatie van het HOME-festival, dat voor het eerst op 11 en 12 juli zal plaatsvinden. Het provinciebestuur stelt een terrein van 10 hectare hiervoor ter beschikking.

Gerangschikt rond een grote vijver zullen zes podia een aanbod bieden van elektronische dansmuziek. Voor de beleving wil de organisatie niet voor bombast, maar voor gezelligheid gaan. "We willen onze festivalgangers op alle vlakken een comfortabel, warm thuisgevoel bezorgen", zeggen organisatoren Bjorn Swennen en Kris Vanhoyland.