Nog niet duidelijk wie burgemeester van Damme wordt

De opvolger van Dirk Bisschop, de burgemeester van Damme, wordt pas na de begrafenis zaterdag bekendgemaakt. "Want daar gaan we de komende dagen nog niet over praten", meldt schepen Rik Strubbe op Radio 2 West-Vlaanderen. De burgemeester kwam vorige week om bij een verkeersongeval.

Zaterdag om 11 uur wordt Dirk Bisschop (CD&V) begraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Damme. De inwoners van de stad kunnen hun burgemeester vrijdag nog een laatste groet brengen in het stadhuis. Pas na de begrafenis wordt beslist wie Dirk Bisschop moet opvolgen als burgemeester.

Bisschop kwam vorige week samen met zijn vriendin om het leven bij een verkeersongeval. Intussen blijkt uit de autopsie dat er geen medische problemen aan de oorzaak liggen van het ongeval. De burgemeester is dus niet plots onwel geworden achter het stuur. Waarom hij dan wel de controle over zijn stuur verloor, is nog niet bekend.