Philippe Rogge krijgt belangrijke functie bij Microsoft in China

De Belgische general manager van Microsoft België en Luxemburg, Philippe Rogge, verhuist naar China. Daar wordt hij op 1 juli commercieel verantwoordelijke van de softwaregigant. De Amerikaan Michael Beal wordt de nieuwe topman voor België en Luxemburg, dat meldt Microsoft.

Philippe Rogge, zoon van voormalig IOC-voorzitter Jacques Rogge, is sinds februari 2011 general manager van Microsoft België en Luxemburg. Eerder was hij aan de slag bij Esso, Belgacom en Option. Nu trekt hij met zijn gezin naar de Chinese hoofdstad Peking. Hij wordt "sales, marketing & solutions group vice president" voor Microsoft in China.

Michael Beal werkt al 10 jaar voor het technologiebedrijf en is sedert september 2011 directeur "marketing & operations" van Microsoft Japan. Hij studeerde journalistiek en reclame aan de universiteit van North Carolina. Aan de universiteit van Washington behaalde hij een master business administration in marketing.