Pijlstaartrog komt even piepen. Of toch niet?

Midden vorige week brachten Robert en Emily Inman samen met hun zoon Raphael een bezoek aan "The Deep Aquarium" in Hull, Yorkshire (Groot-Brittannië). En dus dienden ook de nodige foto’s te worden genomen. Eenmaal terug thuis viel hen eentje op en dat had dan weer te maken met een pijlstaartrog die over de schouder van papa Robert kwam piepen. Althans dat dachten ze.
© Emily Inman / News Team

Emily: "Ik heb snel drie foto’s achter mekaar genomen. Nadat ik er eentje verwijderd had, viel ons deze foto op. Mijn man en ik kregen beiden de slappe lach." Robert: "We konden het resultaat niet geloven. Dit is hilarisch. Dit was de kers op de taart van een geslaagde dag."

"Maar pas op", liet een woordvoerder van het aquarium weten, "wat op zijn ogen lijkt, zijn eigenlijk zijn neusgaten. De ogen staan in feite op de bovenkant van zijn kop."

Conclusie: deze pijlstaartrog zwom gewoon naar boven en daarom kan volgens diverse reacties op internetforums dan ook niet gesproken worden van een "photobomb". Zoals: "Hoe kan dit hilarisch zijn? Zo’n foto verwacht je toch als je aan de onderkant van een aquarium een pijlstaartrog fotografeert." Wat niet wegnam dat de meesten het grappige van deze foto wel wisten te waarderen.

lees ook