PVDA dient een klacht in na antisemitische uitspraken

De PVDA gaat een klacht indienen wegens laster nadat een onbekende op zijn of haar Facebookprofiel antisemitische uitspraken heeft gedaan en zich daarbij voordeed als lid van de partij. PVDA dient ook een klacht in tegen de website Clint.be, die in een artikel stelde dat de onbekende wel degelijk lid is van de partij.

"Een onbekende, met de initialen A.S., deed vandaag op zijn of haar Facebookprofiel antisemitische uitspraken, gebruikte daarbij logo's en symbolen van de PVDA en beweerde lid te zijn van de partij", stelt Ivo Flachet van de PVDA. 

"Wij hebben daarop het bestand van de 8.200 leden van onze partij gescreend en vastgesteld dat A.S. nooit lid is geweest", gaat Flachet voort. "Het is niet eens zeker of hij of zij wel bestaat. De partij dient daarom klacht in tegen A.S. of tegen onbekenden wegens laster en eerroof".

Daarnaast zal de PVDA ook klacht indienen tegen de website Clint.be, die een artikel stelde dat A.S. wel degelijk lid is van de PVDA. "Onze partij is een consequent antiracistische en antifascistische partij, die altijd is opgekomen voor solidariteit en tegen discriminatie", besluit Flachet. Hij merkt overigens op dat ze in 1979 mee is opgericht door de Joodse verzetsstrijdster Juliette Pierre.

lees ook