Sally Field onthult haar Hollywoodster op de Walk of Fame

De tweevoudig Oscarwinnares Sally Field (67) heeft maandag in Hollywood haar ster op de Walk of Fame onthuld. Bekendste collega's tijdens de plechtigheid op de beroemde promenade waren Jane Fonda (76) en Beau Bridges (72). Field kreeg de 2.524e ster, met haar naam erop.

Vijftig jaar geleden begon ze als tiener aan haar lange carrière met een televisierol, zei Field voor tientallen kijklustigen. Haar beslissing om actrice te worden, heeft ze nooit betreurd.

De moeder van drie is momenteel in de bioscopen te zien aan de zijde van Andrew Garfield en Emma Stone in de rol van tante May in de film "Amazing Spider-Man 2".

Met sterke vrouwenrollen won Field jaren geleden al haar beide Oscars. In 1979 liet ze zich in het sociale drama "Norma Rae" opmerken als strijdlustige arbeidster. In 1984 vertolkte ze in "Places in the heart" een jonge weduwe, die tijdens de Grote Depressie als katoenverbouwster in Texas om het overleven strijdt.

De doorbraak in Hollywood lukte Field in 1977 met Burt Reynolds in "Smokey and the bandit". In 2013 was ze met haar vertolking van de presidentiële echtgenote Mary Todd Lincoln in Steven Spielbergs prent "Lincoln" genomineerd voor een Oscar van beste vrouwelijke bijrol.