Topman van Target stapt op na grootschalige datadiefstal

Gregg Steinhafel, de topman van de Amerikaanse distributieketen Target, verlaat na 35 jaar het bedrijf.

De 59-jarige zakenman kondigde maandag aan dat hij opstapt als voorzitter en als CEO van het bedrijf, zo liet de raad van bestuur weten. Het vertrek is het gevolg van een van de grootste data-inbraken waarvan miljoenen klanten van Target eind vorig jaar het slachtoffer waren.

Steinhafel was sinds 2008 CEO van de derde detailhandelaar in de VS. Hij kwam onder druk nadat in december bekend geraakt was dat hackers mogelijk in het bezit waren van tot 40 miljoen bank- en kredietkaartgegevens van klanten. In zijn brief verwijst Steinhafel expliciet naar die datadiefstal als oorzaak voor zijn vertrek.

Door dit schandaal nam in maart Beth Jacobs, de informaticaverantwoordelijke van het bedrijf, ontslag.