Zeker 12 vermisten bij ongeval met containerschip

In de buurt van Hongkong zijn twee vrachtschepen op elkaar gebotst. Een van de twee schepen zou gezonken zijn. Volgens de hulpdiensten zijn minstens 12 bemanningsleden vermist.

Het ongeval vond plaats op zo'n 5 kilometer ten zuiden van de havenstad Po Toi. Een Chinees vrachtschip is op een containerschip gevaren. Een van beide schepen zou gezonken zijn. Volgens de hulpdiensten zijn minstens 12 bemanningsleden vermist, maar er zouden ook al mensen gered zijn. De reddingsactie is nog volop aan de gang.

De wateren voor Hongkong zijn erg druk bevaren. Het gebeurt dus wel vaker dat er schepen op elkaar varen. In 2012 nog is een ferry op een plezierbootje gevaren en kwamen 39 mensen om het leven. Dat was de grootste maritieme ramp in Hongkong van de laatste 40 jaar.