400.000 documenten over Eerste Wereldoorlog beschikbaar online

De grootste collectie documenten uit de Eerste Wereldoorlog is voor het eerst beschikbaar online. 10 nationale en universitaire bibliotheken bundelden daarvoor 3 jaar lang de krachten met het project "Europeana Collections 1914-1918", zo meldt de Koninklijke Bibliotheek van België.

Aan het project "Europeana Collections 1914-1918" werkten honderden specialisten samen van universitaire bibliotheken uit Groot-Brittannië, Denemarken, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Servië en België, onder leiding van de Staatsbibliothek zu Berlin.

"Het erfgoed uit deze periode, bestaande uit muziekpartituren, affiches, prentkaarten, dagboeken en frontpers, was verspreid over de verschillende afdelingen van de Bibliotheek. Vandaag is het als onderzoeker mogelijk om via één enkele toegang dit erfgoed te raadplegen, zelfs van thuis uit", zegt Frédéric Lemmers, projectcoördinator binnen de Koninklijke Bibliotheek. "Zowel het grote publiek als onderzoekers, studenten en leerkrachten kunnen nu een brede waaier van documenten in verband met de Eerste Wereldoorlog online consulteren."

U kunt de databank op deze website raadplegen.